fjallmangolfdesign

fjallmangolfdesign

Berättelser, händelser, åsikter

I bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt om golf och golfbanor. Det blir under vintern 2015 tämligen mycket om min studieresa till Australien och Nya Zeeland.

APG-Konferens Portugal

ResorPosted by Peter Fjällman Thu, December 11, 2014 18:55:53


Sista helgen i november var jag inbjuden av Portugisiska Greenkeeper förening - APG - att hålla ett föredrag under deras konferens på Castro Marim. Anläggningen ligger öster om Faro nära gränsen till Spanien. Här finns 27 hål i ett kuperat landskap med närhet till havet. Något hotell finns inte på anläggningen men däremot rymliga villor som går att hyra.
Mitt föredrag handlade om hur vi som golfbanearkitekter kan bidra till att framtidens golfbanor och golfklubbar blir hållbara (sustainable) både ekonomiskt och miljömässigt. Jag anser detta vara den viktigaste uppgiften för oss alla som är engagerade inom golfsporten. Vi måste göra allt för att få nya spelare till sporten och se till att behålla dom som redan är med. Som golfbanearkitekt kan man hjälpa till med detta genom att se till att golfbanorna är anpassade till alla spelare oavsett spelskicklighet. GOLF SKALL VARA KUL!


Ordföranden i APG, Pedro Rebelo till vänster och "yours truely"...

Power Point bilderna trycks fram en efter en....