fjallmangolfdesign

fjallmangolfdesign

Berättelser, händelser, åsikter

I bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt om golf och golfbanor. Det blir under vintern 2015 tämligen mycket om min studieresa till Australien och Nya Zeeland.

Royal Sydney Golf Club

Australien/Nya Zeeland 2015Posted by Peter Fjällman Wed, January 21, 2015 09:24:51
Igår besökte jag Royal Sydney GC en av Australiens mest kända golfbanor. Här har spelats många stora mästerskap, senast Australien Open 2013, då Rory Mcilroy vann. Klubben har 36 hål, tennisbanor, cricket pitch, gym, spa, poolområde m.m och ett enormt klubbhus som rymmer alla tänkbara faciliteter. Antal medlemmar i klubben är nästan 6000 varav cirka 1500 spelar golf. Resterande medlemmar använder sig av de andra aktiviteterna som står till buds. Det sociala livet på klubben är oehört viktigt!
Mästerskapsbanan är inte särskilt lång men med 128 bunkrar samt realtivt smala fairways som inramas av träd och buskar är golfbanan tuff att spela. Banpersonalen har en stor utmaning att sköta golfbanan då cirka 65000 ronder spelas på ett år.
Det som jag särskilt fäste mig vid var hur fantastiskt bra alla korthålen var på banan. Varierande i längd och tufft inramade av bunkrar. På bilden ovan hål 3- 156m.